Slider

Social Media Marketing

Idema Internet Marketing helpt bedrijven die hun merk en naamsbekendheid op het internet willen vergroten, met diverse internet marketing- en social media tools, waarmee  zij meer leads genereren. Social Media Marketing is een steeds belangrijker onderdeel geworden van de marketingstrategie van bedrijven en ondernemers. Zonder een goed opgezette marketingcampagne is je bedrijf immers niet zichtbaar op het internet.

Waarom social media marketing inzetten?

Social Media marketing heeft een belangrijke meerwaarde voor het vergroten van de online zichtbaarheid en vindbaarheid van bedrijven. Hoe meer je bedrijf communiceert via social media kanalen, hoe meer geïnteresseerde prospects ook op je website terecht komen. Door het frequent delen van promotiefilmpjes, interessante berichten, Facebook advertenties en blogs, werk je op de juiste manier aan Content Marketing.

De voordelen van social media marketing

  • Grotere naamsbekendheid genereren
  • Een groot netwerk van geïnteresseerde prospects krijgen
  • Meer potentiële klanten naar je website leiden
  • Meer nieuwe klanten en omzet genereren
  • Meer geïnteresseerde lezers voor je blogs
  • Geld besparen op dure reclame campagnes

Met social media marketing leg je meer de focus op de interactie met potentiële klanten die geïnteresseerd zijn in je producten of diensten.

 

Social Content verspreiden

Wellicht dat je al bezig bent om met enige regelmaat content via je social media kanalen te verspreiden, maar loop je vaak tegen de tijdfactor aan dat je er eigenlijk te weinig tijd aan kunt besteden. Social Media Marketing werkt dan ook alleen, als je dit op SMART gerichte wijze met een bepaalde frequentie doet. Denk hierbij ook vooral aan de content die interessant voor je doelgroep is en maak het deelbaar. Hoe meer berichten gedeeld worden, hoe groter het bereik en hoe meer exposure voor jouw bedrijf, diensten of producten!

Je kunt ook social media uitbesteden aan Idema Internet Marketing.

Met social media marketing je doelgroep bereiken

Ieder bedrijf, ondernemer of (potentiële) klanten hebben wel één of meerdere social media accounts waar ze meer of minder actief op zijn. Ook jouw potentiële klanten zijn geïnteresseerd in diensten of producten die bijvoorbeeld via Facebook worden verspreid. Maar als er bijna nooit content, promoties of acties op je social media kanalen worden geplaatst, ben je voor deze klanten niet zichtbaar. Gemiste kans dus. Met andere woorden: ”je kunt niet meer zonder social media”. Zeker niet als je dit zakelijk op de juiste manier wilt inzetten.

Slimme social media marketing campagnes opzetten

Door het slim en doelgericht inzetten van social media marketing, kun je in korte tijd veel exposure krijgen en dat is net wat je nodig hebt. Je vergroot je naamsbekendheid, mensen leren je bedrijf en diensten veel beter kennen, komen steeds meer te weten over je bedrijf en leggen dan sneller de link naar een behoefte die jij kan vervullen. Dus wees zichtbaar, vindbaar en besteed meer tijd aan content marketing dan aan dure reclame voor een ongeïnteresseerde doelgroep.

Social media marketing strategie

Om een doeltreffende social media marketing strategie in te zetten, zal Idema Internet Marketing eerst je huidige social media accounts beoordelen. Onze bevindingen spreken wij dan met je door en kunnen hier naar wens een maatwerk social media marketingplan voor opzetten. Hierbij leggen wij met name de focus op Facebook Adverteren.

Wil je zelf ook meer weten over Social Media, kun je ook onze nieuwe Social Media Marketing training volgen die op diverse data in Groningen en omgeving wordt gegeven.

Kan je hierbij advies of hulp gebruiken?

Wordt het tijd dat je nu echt werk van je zakelijke social media accounts maakt en zoek je hulp bij de uitvoering? Vraag gelijk een vrijblijvend adviesgesprek aan en dan gaan we hier samen een plan voor maken!

Internet marketing bureau groningen