Meer bezoekers naar je website trekken? jij kan het ook

Gert Idema

Iedereen wil zoveel mogelijk bezoekers op zijn website. Jouw site vertelt de bezoekers over jou en/of over jouw bedrijf en jij wil ze zo veel mogelijk triggeren om juist voor jou diensten of producten te kiezen.  
Iedereen wil zoveel mogelijk bezoekers op zijn site, waarom heb je hem anders. Jouw site verteld de bezoekers over jou en/of over jouw bedrijf en verteld de bezoekers waarom ze bij jou moeten zijn en zaken zouden moeten doen met jouw bedrijf. Maar er is een moordende concurrentie op internet wat betreft de google positie’s en je kan honderden euro’s uitgeven aan SEO optimalisatie voor je site. Je ziet dat er op tv ook veel reclame gemaakt wordt voor websites om zo de SEO te bevorderen. Toch kun je als kleine ondernemer nog steeds dingen doen om je site omhoog te krijgen in google ondanks dat grote bedrijven hiervoor duizenden euro’s aan marketing budget spenderen. Google kijkt namelijk niet alleen naar hoeveel reclame er gemaakt wordt maar kijkt ook steeds meer naar inhoud en of de bezoeker krijgt wat hij of zij zoekt.

Hieronder volgen 10 tips om meer bezoekers naar je site te krijgen.

Er is een moordende concurrentie op internet wat betreft de google positie’s. Je kunt wel honderden euro’s uitgeven aan SEO optimalisatie. Als kleine ondernemer kun je zelf diverse dingen doen om meer websitebezoekers te krijgen en hoger in Google te komen, ondanks dat grote bedrijven hiervoor duizenden euro’s aan marketing budget spenderen. Google kijkt namelijk niet alleen naar hoeveel reclame dat er gemaakt wordt, maar kijkt ook steeds meer naar de meerwaarde van je diensten en of die tegemoet komen aan de wensen van je websitebezoekers.

10 tips voor meer websitebezoekers

1 Zorg voor de juiste SEO optimalisatie en maak je website Google proof

Google is de grootste zoekmachine, dus als je hoger in Google wilt komen en meer bezoekers naar je website wilt trekken, moet je website SEO proof zijn. Bied waar mogelijk meerwaarde aan je websitebezoekers en vertel waarom ze juist jou moeten hebben.

2.Maak je website mobile proof

Zorg dat je website mobile proof is, aangezien steeds meer mensen hun smartphone of tablet gebruiken om het internet op te gaan. Als je website niet voor mobiel gebruik is geoptimaliseerd, zijn je webteksten moeilijk leesbaar en klikken mensen zo weer weg. Een gemiste kans dus!

3. Meer websitebezoekers via Social Media binnen laten komen

Google kijkt ook naar links van andere websites naar jouw website. Elke link die via social media kanalen op jouw website binnenkomt, worden als ‘goede links’ gezien. Google denkt dan dat jouw website dan wel belangrijk moet zijn. Dit geeft je website ook een hogere Google ranking.

  1. Publiceer in groepen

Net als Social Media wordt verkeer van andere sites in bijvoorbeeld fora of nieuwsgroepen gezien als goed verkeer. Wees aanwezig op groepen met een link naar je eigen website om zo weer verkeer door te sturen.

 

5.Post regelmatig en trek nieuwe bezoekers naar je website

Schrijf regelmatig een nieuw bericht op je website met de key-woorden waarop je gevonden wilt worden. Hoe vaker (3x per week) je dat doet hoe meer activiteiten op je website plaatsvinden, ziet Google hierin een reden om je site hoger te waarderen. Dat leidt weer naar nieuwe websitebezoekers!

6. Zorg voor interne- en externe links op je site

Als voorbeeld kun je Wikipedia pakken. Dat is een site met enorm veel links op zijn site naar interne pagina’s maar ook naar externe pagina’s. Daardoor rankt Wikipedia vaak hoog in Google. Mede door de vele en goede content en door de vele externe links naar Wikipedia.

7 Afbeeldingen met SEO alt beschrijving

Zet passende afbeeldingen bij je berichten en voorzie die ook van goede titels en omschrijvingen. Verwerk hierin het belangrijkste SEO keyword om ook je foto’s goed vindbaar op het internet te maken. Dat helpt weer mee tot het hogerop komen in de zoekresultaten.

8.Sitemaps

Sitemaps is een vereenvoudigde versie van jouw website die je aan Google laat zien. In WordPress is dat een plug-in die je website zodanig aan Google aanbiedt dat deze ‘gelezen’ kan worden door Google.

9.Google+
Een belangrijke doch achtergesteld Social Media platform is Google+ van uiteraard Google zelf. Je ziet in de zoekresultaten steeds meer uitingen van Google+ staan, terwijl je de eigenlijke site er niet bij ziet staan. Zorg dat je een goede Google+ bedrijf pagina hebt en post ook regelmatig daarop. Vanuit Google + trek je dan ook weer meer bezoekers naar je website.

10.Youtube promotiefilmpje voor meer exposure op het internet

Maak een YouTube promotiefilmpje, video of vlog van je diensten of producten of een nieuwe dienst waar je meer klanten voor wilt hebben. Zet deze op je YouTube kanaal. Verspreid deze promotiefilmpjes dan regelmatig via je Social Media kanalen en zorg dat zo veel mogelijk mensen deze filmpjes bekijken. Hiermee trek je met de juiste link ook weer meer bezoekers naar je website.

Laatste tip

Er zijn nog vele manieren om te winnen van de grote bedrijven op Google, maar de belangrijkste blijft dat je schrijft voor je bezoekers en niet voor Google. Als jij jezelf interessant genoeg maakt, zal je steeds meer websitebezoekers naar je website trekken en dat wordt uiteindelijk beloond door Google.

Vind je het toch lastig om alle tips op je eigen website toe te passen of wil je graag even sparren met een internet marketing specialist, in de zomermaanden geven wij een gratis adviessessie van 30 minuten weg. Daarna kunnen we samen bedenken hoe wij jouw diensten en producten een boost op het internet kunnen geven.